Fergetes táncjáték egy olyan személlyel, aki valójában egy bábu. Ő nem csak egy bábu, hanem egy ember, egy kis ember.  Egy életre keltett kicsinyke ember.

Neve: Freeman
Magassága: 35 cm
Kézmérete: nem besorolható
Cipőmérete: 5 cm
Gonoszsága: mérhetetlen
Barátságos-e? Nem igazán

Hogyan jellemeznéd ezt a kis emberkét Morgan?

Amikor találkoztam vele, akkor még kedves kis ember volt, de utána…

Nagyon eleven, sőt, mondhatnám rosszindulatú. Mindig újabb és újabb okot keres arra, hogy gonoszkodni tudjon velem, és ezt nagyon élvezi. Ezt persze nem hagyhatom, azt hiszem, ki kéne nyírnom. Nincs más választásom, hacsak meg nem változik. Megváltozni? Ő? SOHA!

Valamire készül!

Tudom. És akkor még nem beszéltem a barátjáról, a nyúlról.

Az előadásban színpadra lép Fehér Ferenc, aki egyben a produkció koreográfusa és zeneszerzője. A jelmezt Simon Judit, a fényt Kovácsovics Dávid tervezte.

„Az volt az elsődleges, hogy egy báb segítségével olyan mozgásvilágot mutassak be a nézőknek, ami rám jellemző. A saját táncnyelvemet megtartva akartam életre kelteni a bábot. Ez egy szóló előadás, de közben mégis duett egy bábbal. A báb belőlem egy rész. (…) Imádtam ezt az egy évet ezzel a bábbal. Egy bábút valóban életre lehet kelteni. Persze ez nem ment rögtön, de hamar összebarátkoztunk. Egy felnőtthöz is annyira hozzá tud nőni egy báb, mint ahogy a kisgyerek ragaszkodik a kis figuráihoz. A próba úgy kezdődött, hogy semmit nem tudtam kezdeni a bábbal, de gyorsan beindult a folyamat, mikor elkezdtem vele mozogni. ” – mondja egy interjúban az alkotó.

(Teljes interjú: http://fidelio.hu/tanc/interju/feher_ferenc_imadtam_ezt_az_egy_evet_ezzel_a_babbal)

Fehér Ferenc /1975/. Klasszikus értelemben vett táncosi képzésben nem vett részt, ám a művészetére meghatározó befolyást gyakorló irányzatoknak köszönhetően egyedi, összetéveszthetetlen stílusban dolgozik. Elképesztő virtuozitása, a különféle táncos iskoláktól való függetlensége, akrobatikus képességei, fizikai ereje és szuggesztivitása a magyar táncművészet egyik legizgalmasabb alakjává avatják. Fehér Ferenc Magyarországon jelenleg az egyetlen, akinek kortárs táncszínházi fellépései kilencven százalékban külföldi színpadokon jönnek létre. Számos hazai és külföldi díjban, elismerésben részesült. Egyébként a sepsiszentgyörgyi M Studioval is dolgozott, a Kampf című produkció koreográfusa volt. A pulzArt fesztiválon két produkcióval lép fel.

Hasonló Fellépők

Odeon Színház–Gianina Cărbunariu: For Sale

JEL SZÍNHÁZ–NAGY JÓZSEF: WOYZECK

FEHÉR FERENC: TAO TE