A előadás a kultúrember és az egyszerű fogyasztó önmagával és hasonszőrű fajtársaival folytatott párharcáról szól, és arra próbál rávilágítani, hogy miként formálta át az új globális-mediális kultúrvidámpark az utóbbi évtizedben a színházhoz, mint antroplógiai laborhoz fűződő viszonyunkat.

Azt feszegeti, hogy hogyan érinti ma az egyént a színház, mint intézményesült kultúrélvezeti árúcikk. Vannak-e egyáltalán elvárásai, ha színházba téved? Mennyiben vehető komolyan a színház szerepe a szórakoztatóiparban? És ha már itt tartunk, mennyire veszi Ön önmagát komolyan, amikor a színház által szórakoztatva művelődik vagy művelődve szórakozik? A klasszikus érdekli-e? Az avantgarde? Esetleg a posztmodern, vagy a nihilizmus? Vagy csak a “go with the flow“ általános parancsának engedelmeskedve bámul maga elé és mindenre könnyen rákattan? TV-n, interneten, telefonon vagy “lájv“-ban? Mire vár ÖN? Tapsra? Lehet, hogy titokban még mindig arra vár, hogy…

Az előadást egy svájci performance-kollektív fejlesztette ki, Mia Wyss, svájci médiaszakértő és kortárs performancegrendező irányításával, több rangos szervezet, mint például a Swiss Institute For Media And Performative Sciences (SIMPS) támogatásával. A romániai előadás egy fontos állomása annak a performance-sorozatnak, amely az Európán belüli színházfogyasztási szokásokat és magatartásformákat vizsgálja.

Hasonló Fellépők

Odeon Színház–Gianina Cărbunariu: For Sale

JEL SZÍNHÁZ–NAGY JÓZSEF: WOYZECK

FEHÉR FERENC: MORGAN AND FREEMAN